Elegáns befejezés avagy, hogy szarjunk bele a történelembe


Mi hibádzik az alábbi képen? Sajnos semmi...

Nemrég jelent meg a Hihetetlen Pókember utolsó száma. Szomorúan fogtam kezemben ezt a füzetet mint az igényesen kivitelezett havi képregények utolsó példányát. A Panini látszólag sikeresen húzta le ezt a 2 évet Magyarországon, erre jött ez a hír és akkor mehetünk vissza a kopott lapú eseménytelen Ultimate világba ahol csak tépázzák az őstöténetet. Ám miket is mondok hisz a Hihetetlen Pókember is felzárkózott az utolsó tripla számában (melynek magas ára szép kis haslövés a lurkóknak) J. Michael Straczynski belehányt, beleszart és beleköpött (csak a teljesség igényéből kifolyólag) a Pókember univerzumba Stan Leeék pedíg ölbe tett karral nézték az eseményeket. Csakúgy mint mi. Látszólag a történet azonban sokkal régebbre nyúlik vissza minthogy valami zeneszerzőhöz hasonlatos nevű vagy Brazil rajzoló belekontárkodhasson. Az alap sztori a már '60-as években elkezdődött Zöld Manó-Pókember örök harc, mely az egész Osborn családot szétrobantotta magával rántva Gwen Stacyt is Peter Parker nagy szerelmét. Norman életére a 'Goblin's Last stand" tett volna pontot (ekkor halt meg Gwen mikor leesett a Brooklyn hídról) ha nem tér vissza '95 körül arra hivatkozva hogy már jólvan mert begyógyult a bibi. Eddíg oké és az se gáz, hogy kinyírta Ben Reilyt (Pókember klónját). De az, hogy jön egy levél (eze már a jelen események)és kiderül, hogy az öreg Normi jól felcsinálta a kis Gwent, NA AZ GÁZ! És az hogy ő vette el a szüzességét mert olyan elesettnek tűnt és lefeküdtek, tehát maga ment bele a keringőbe, közbe Peterrel meg sose...MI?
Azért mert egy írónak nincs fantáziája igazi új fordulatokat csinálni, nem kéne bekotorni a klasszikus históriákba. Ez a nevetséges és egyben szomorú és még csak nem is fordulatos történet megérdemelné, hogy úgy ahogy van kitöröljék. Olyannyira idegen és olyannyira fos mintha May néni bejelentené, hogy egy ideig nagyipornót nyomott (köszi Márk) hogy finanszírozhassa unokaöccse tanulmányait.
Szégyelhetné maát a Marvel, hogy ennyire nem érdekli őket saját hőseik mitológiája sem. Gwen mostantól nem az ártatlan áldozat hanem a halott kurva aki mutáns férgeket paszírozott ki magából. Merthogy szült is két aranyos kis kölköt akik gyorsan felnőttek és szuper erejük van (sajnos közben haldokolnak is a fenébe) és bosszút állnának Pókemberen. Van nekik Zöld Manó jelmezük is mert, hogy Norman gondoskodott róluk de istenesen. Na hát kb ennyi a sztori.
Megérte? A nagy francokat!
A Zöld Manó végzete és az Osborn örökség máig 2 kedvenc Pókember képregényem és ezen nem változtathat az se hogy holmi seggfejek kitalálnak mindent újra vagy csak átírják. Lehet hogy a régi időkben nem volt nemi erőszak és liliomtiprás a képregényekben (ami miért is ne lehetne, ha van valami értelmes, indokolt oka) de el tudták adni a sztorikat anélkül hogy összebasztak volna a generációk.
Ez nem sok, de több mint amit ma kivitelezni tudnak a Pókember képregényekben.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A múlthoz nem szabad nyúlni, ez olyan mintha kihúznád a ház alól az egyik téglát, aztán az egész rád dől.
Itt még nincs vége a lejtmenetnek.
Ami most megy kint az kész röhely.

Miklós Felvidéki írta...

Hú gyors rieksön...amúgy meg GYILKOSÓÓK GYILKOSÓÓÓK!