Transformers-Zodiac-Hot Fuzz

Mostanság nem postoltam de persze miért ha nincs rá különösebb okunk nemde? Szóval itt se voltam, de most megmondom a tutit pár http://www.blogger.com/img/gl.link.gifdologról ahogy azt Juhász Márk mondaná blogján. + filmet láttam tegnap mindegyik jó volt valahogy, mindegyiket ajánom letöltésre vagy moziban megnézésre. A Transformerssel kezdeném mert, hogy az úgyis most nagyon felkapott, hogy most hűtlen a film vagy hű az eredetihez azt nem tudom, mindenesetre ha valaki játékokból csinál filmet könnyű túlteljesíteni (és mégse). Ezesetben most egy igazi amerikai nagyköltségvetésű filmmel állunk szemben ami tisztelet parancsolóan nyúl be a pénztárcánkba ugyanis, egy ilyen látványvilágú film megköveteli, hogy ne a 17-es monitoron nézzük kalózban. Jó szórakozást biztosít a kaotikus robottá alakulások sorozata (sokkal követhetetlenebb mint a játékok esetében, így normális játékok sem készültek belőle) a gagyi mégis szükséges tinisrác, és "bombacsaj" kapcsolata, ami a kiskorú nézők miatt erősen cenzúrázott. Az akciójelenetek pörgősek ahogy az egész film tempója is. Egy-két beszólás értelmetlen, de mondom, sokkal rosszabb forgatókönyvet vártam el látva a pókember 3.-at, ez esetben azonban csalódnom kellettt, ugyanis Pókember erősen alulmaradt. Lássuk be újabb film kerül "Függetlenség napja" vagy "Godzilla" tipusú filmek kedvelőinek polcaira.


A másik film a Zodiac, David Fincher filmje (Fight Club) egy izgalmasnak nem teljesen nevezhető kissé elhúzott ám jó párbeszédekkel teli, jó színészekkel feldobott produkció, egyszer minimum érdemes megnézni, már azért mert a Zodiákus sorozatgyilkos esete érdekes azoknak akik szeretik a kevésbé vérmocskos és éppeszű emberre inkább ható bűnesetekről szóló krimi-thrillereket. Nameg külön öröm újra látni Anthony Edwards-t (E.R.) annyi év után.


A 3. a Hot Fuzz, Edward Wright ( Shaun Of The Dead- Haláli Holtak Hajnala) filmje. Végre olyan vígjáték amit nem kell szégyelni szüleink előtt. Kevinn Smithel szemben Wright nem épít a szokványos "baszós-fingós" viccekre, (bár én azt is szeretem,SŐT)theát családi mozizás esetében győzött az angol humor!! Jó akciójelenetek persze ezek is paródisztikus elemek, erős keretes szerkezet, és csomó olyan bemondás amit később emlegethetünk. A szereposztás hasonló A Shaunéhoz, Simon Pegg a főszerepben, kövér haverjával együtt, feltűnik egy régi Bond is szóval teljes a kép. Várjuk a következőt!


Végül pedíg egy kis meglepetés ami Transmorphers névre hallgat, és egy kisköltségvetésű másolat azoknak akik mellényúlnak DVD vásárlás közben. Figyelemre méltó fos.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Első!!!!olvasom ám....

juhaszmark írta...

szerintem pont azért transzformálódnak át követhetetlenül, mert ha úgy alakulnának át, ahogy a játék, az gagyi lenne, mert ugye egy játék sokkal kevésbé kidolgozottabb, mint egy film kell hogy legyen, viszont hogyha meg valahogy máshogy csinálják, mint a játék, akkor meg mindenki panaszkodik a játékboltokban, hoyg ez nem is olyan, mitn a vásznon látott vörzsön. na.

LM írta...

én a hátfázban csalódtam nagyon. nem rossz, de nyomába nem ér a shaun-nak, vagy a spaced-nek. bőgtem is.
de hogy családi film lenne, az túlzás.. amikor a fickóra ráesik a kőtömb és bepasszirozza a fejét a nyakába, vagy az átlyuggatott timotidalton nem éppen családi. a legjobb rész, amikor peggi lerúgja a nagyit