Making of Pernye- főbűn a családban

Ez egy kihagyhatatlan poszt (szerintem) merthát miről is szólna ez a blog ha nem arról, hogy így kiborogassam ide a sok szar rajzomat és melómat (pláne) ha ezt másokkal együtt csináltam. (Ennek ellenére a Pernye szerintem igen jól sikerült, ajánlom figyelmetekbe a Pinkhell legújabb számával egyetemben)

Namost! Jó rég volt egy ilyen, hogy Szabó Jenő és Tikos Péter kolléga úgy gondolta, hogy az milyen jópofa lenne ha mi így szóval így hármasban...csinálunk képregényt. Mimást?...(Jézusom ti betegek vagytok) Szóval Jenőnek volt egy forgatókönyve és Péter meg színezni akart, így nekem nem maradt más mint a rajzolás. Ez persze kicsit elhúzódott az érettségik és év végi jegyek lezárása körüli problémáim miatt mégis valahogy azért nyélbeütöttük az ügyet. Ami megnehezítette a dolgom, hogy Pernye testreszabásán kívül Anjalit nekem kellett kinézetre kitalálnom ugyanis ő totál új karakter a táguló Pernye univerzumban. Ezen kívül egy otthont is ki kellett találnom ezeknek a figuráknak, ami végül egy Kós Károlyos Erdélyi református templomból átalakított varázsló lak lett.

Íme pár részlet a készülés folyamatából


Eleinte ilyen rovarfejűre terveztem de ez nagyon elütött a stílusomtól, aztán eljátszottam a gondolattal, hogy kicsit Mignolásabbra veszem a vonalvezetést (itt még arrogáns képet rajzoltam neki, nem is értem miért.)
Aztán lassan formátöltött a dolog, és kezdtek úgy kinézni a figurák ahogy most.

És akkor most vezessük le a második oldal elkészültét forgatókönyvtől színezésig.

A Forgatókönyv:

Elég ritka hogy én forgatókönyvből dolgozom, ezért is volt meglepetés, ennek a következetessége az én katyvasszerű firkáimhoz képest amiket magamnak rajzolok képregény készítéskor. (Elnézést a szöveg ékezetei miatt valamiért a wördöm épp szar, de amúgyse használom)

Vázlat/Storyboard:

Aztán a Jenő féle rendszerből rendetlen firkát csináltam, hogy jobban kiismerjem magam, majd ezt elnevem kompozíciós elképzelésnek, hogy úgy tűnjön mintha már elejétől kezdve így akartam volna.

Ceruzarajz:

Ez már majdnem kész. Ugye milyen rossz? Nem is sejtené az ember de egy kis tus meg egy kis fotosop bármiből rajzot csinál!

Tusrajz:

A tusrajznál most, szokásosnál kevesebb feketét használtam, mert ha magamat színezem tudom mit fogok hova viszont itt csak annyi sötét tónust használtam ami elengedhetetlen (mint pl. a hűtő ellenfénye amit aztán Péter is nagyon jól megoldott színekkel.
Színezés és szövegbeírás:

Ez már végképp nem az én dicsőségem, színezés nagyon jól sikerült ahogy a szövegek is jól működnek (annak ellenére hogy nem túl sok energiát fektettem a buborékok helyének kihagyására, és mivel rossz ember vagyok a leírtakat se követtem szolgaian, de szerintem valahogy ettől a rugalmasságtól lett az egész olyan jó amilyen lett. Mindenkinek ajánlom a team munkát mert sok tapasztalatot nyerhet belőle, és nem utolsósorban jó móka.

Szerintem nagyon sikeres kooprodukció volt, remélem mind a 4 oldalát elolvassátok nyomtatásban a Pinkhell 5. számában!

3 megjegyzés:

raveon írta...

Tényleg érdekes látni, hogy az alap rajz tussal megkavarva mennyit javul, nem mintha az alap rajz rossz lenne. De ezek után lehet, hogy leszek olyan bátor és elküldöm a márvel komicsnak a sz...pííííííí (Józsi! Gyorsan, a klotyófrissítő reklámot! Addig kivezetjük a káromkodó ürgét a műsorteremből).

eni írta...

szerintem pedig a "rovarfejű" marhajó lett (volna)!

Máááálics írta...

Pernye rulz!:)