Szerelem és Rakéták avagy Margit a szerelő

Jamie Hernandez útja egyenesen vezetett a képregény készítéshez. Kiskorában megismerkedhetett az anyja (!!!!) Marvel comics gyüjteményével, s így már korán tanulhatott Steve Ditkótól vagy Jack Kirbytől, (stb...) kamaszkorában pedíg megismerkedett amerika legjelentősebb underground képregény magazinjával, a ZAPpal. A nyolcvanas évek beköszöntésével mint kaliforniai srác, szemtanúja lehetett a punkrock szintér kialakulásának. Kaliforniaiként rajongott a pánkért és mint latin amerikai, megveszett a Luchadorokért, képregény rajongóként pedíg a fent említett old school képregények gyakoroltak rá nagy hatást. Mindezek vezettek ahhoz, hogy olyan képregényt készítsen ami egybeolvasztja ezeket a hatásokat, hogy valami egészen új süssön ki belőle. Ez volt a Love And Rockets, mely címet Gilbert és Mario Hernandez testvéreivel együtt írták, rajzolták.
Szlovákiában vettem egy ilyen kötetet MAGGIE the MECHANIC címmel. Ez volt Jamie saját vonala. A korai években még erősebben élt scifis és a szuperhősös betétekkel, aztán ez idővel kissé lecsillapodott, hogy teljesen a szereplők magánéletén legyen a hangsúly.
Maggie egy tizenévei végén járó szerelő lány aki barátnőjével Hopeyval él együtt, néha beutazza a világot, robotokat szerel, néha koncertekre jár. Hopey egy rebellis tini aki mellesleg egy zenekar gitárosa. A kettőjük kapcsolata valószínüleg több mint baráti, Maggie mégis problémában van a férfiak miatt is. Többek közt Randall Race munkatársába szerelmes aki világszerte hírhedt szerelő, s nők milliói vesznek meg érte, jól lehet Race sem közömbös Meg iránt. Rajtuk kívül még Penny, a kötelező szekszi lány és Izzy a boszorkánynak titulált özvegy (Maggie nővére), a főbb szereplők de rajtuk kívül még vagy száz visszatérő karakter biztosítja a mexikói filmsorozatokból ismert figura kavalkádot, csak több életszerüséggel és kevesebb vad gesztussal.
A könyv műfaja számomra egy nagy stílus gezemice: scifi, dráma, levélregény, akció-kaland, szuperhősösdi, humor, egyszóval van benne minden!
A rajz már az elején nagyon szép, a végére pedíg még kiírtabb és szebb lesz, Jamie nagyon jól rajzol nőket férfiakat, és egyszerű háttereket, ügyesen húz ki tussal, és a betűket is szépen írja, a fekete fehér egyensúly pedíg véleményem szerint egy a Sin City előképei közül.


Jamie Hernandez mellett testérei rajzolták/írták ezt a címet így a Love and Rockets világa folyamatosan bővült az elmúlt majdnem 30 évben. A figurák korosodtak, híztak, változtak a frizurák és a jellemek is lassan.

Ha találkoztok valahol egy kötettel lapozzatok bele! Szerintem érdemes.

5 megjegyzés:

Faust írta...

Kifejezetten jól néz(nek) ki! A csajok is és a rajzok is B).

asmany írta...

összefut az ember szájában a nyál, ha ilyet olvas egy kis vasárnaphajnali animálás közben:)

brazil írta...

Az egyik legjobb komik amit valaha olvastam, bár az antologia csúcsa számomra egyértelmüen a Palomar sztorik voltak. :)

Felvidéki Miklós írta...

Kösz a kommenteket, Palomart még nem olvastam most gondolkozom hogy az egész szériát összegyüjtögetem csak ugye az meg pénz.

Jó Animálást Zoli!

江美琪Maggie írta...

cool!very creative!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,成人圖片區,性愛自拍,美女寫真,自拍