Silver Age Viasat


A nyár elején a MOME körlevelének köszönhetően szereztem egy munkát a Viaszatnál. A feladat az volt hogy az ő belső kampányukhoz készítsek képregényeket és szuperhősöket akik a marketing csapatuk tagjait mintázzák. Elsőre tetszett a feladat de aztán folyton visszadobták a karakter rajzokat mivel az arcok szerintük nem hasonlítottak. Amikor már úgy éreztem, hogy a meló veszélyben van beszéltem apámmal aki kisegített és végül úgy döntöttünk, hogy munka megosztásban csináljuk a dolgokat. A folyamat valahogy így zajlott: Felrajzoltam a figurákat mozdulatban jelmezestül egy hozzávetőleges arckifejezéssel, ő pedíg az arcokat felismerhetővé tette, tussal kihúzta, ezek után én következtem a szinekkel és egyéb utólagos kérések megoldásával. A feketék feldobására az ezüst korszak Kirby képregényeit vette alapul apa.




A képregények pedig valahogy úgy készültek, hogy a csapat aki felkért mondott nekem pár dolgot amit ők reklámozni akarnak én meg ezeket valamilyen sztori formába öntöttem, ami nem feltétlen jó de legalább jól rajzolható volt. Aztán ezt megrajzoltam, arcok meg tus, pedig apué volt megint csak.




Azt hiszem a mi munkamegosztásunkban igencsak érvényesült az az elmélet melyet még a Képtelen képregény c. filmben mond Banky (Jason Lee) miszerint a tuskihúzó nem holmi másoló, hanem ő az aki élettel tölti fel a rajzokat, ezáltal nyerik el a végső formájukat. Egészen büszkék voltunk a végeredményre ezért kár, hogy csak a reklám cégek kapták ezeket a képregényeket (mailben).

6 megjegyzés:

LM írta...

...de így, hogy felraktad a netre, már mindenki láthatja:)

Hálisten, mert tökjó melók lettek. Na, valóban nem a sztorik miatt, hanem a dizájn az, ami jól működik. Érdekes módon frissnek hat (főleg a jól eltalált harsány színeivel), pedig egy régimódi képregény-stílust elevenít fel. (Egy korábbi postodhoz lényegét tekintve kapcsolódik is, tehát a retro nújorker pólós vonalhoz...)

Azt meg különösen jó látni, hogy milyen ütős kettőst alakítotok apukáddal, ezt talán a jövőben is lehetne kamatoztatni. HAJRÁ, MIKI!!

Haránt Artúr írta...

nekem ezek nagyon tetszenek, annál is inkább mer -mivel én képregényileg eléggé nagy lemaradásokkal küszködök- nemrég kezdtem el jobban felfedezgetni Kirby-t.

példáulrohadtjó: http://6.media.tumblr.com/tumblr_kp3l914eM01qz6f9yo1_500.jpg

Foriggal beszéltük, hogy csomó képkockát ki lehetne ragadni a képregényeiből és önmagukban is megállnák a helyüket (persze, Lichtenstein is másoktól, de nekem nem úgy hatnak a Kirby kiragadások. szellemesek. de nem? >>> http://2.media.tumblr.com/tumblr_koz0yke2xD1qzr715o1_500.jpg :))

frankó a közös munka amit fateroddal csináltatok, de nekem az a karakterstílus amit általában tolsz jobban tetszik. nem mondom hogy az jobb, vagy hogy ez rosszabb, sőt ez biztos jobb is annak amire használták, meg azoknak akiknek készült. eccerűen csak a nemannyira kommerciális Felvidéki képregények jobban tetszenek

a kedvencem a zöld ruhás gumicsaj kép, meg az amikor belenyúl a tévébe a cilinderes csaj a medencéből

Miklós Felvidéki írta...

kösz a kimerítő kommentet, Kirby nekem is nagy kedvencem. Az a fej amit először linkeltél különösen tetszik. Én is jobban szeretem azt a stílust ami alapból jön ki tollam hegyibűl, de a pénz az pénz ugye.

Csacso írta...

Grat a munkához és a végeredményhez!
Az intellektualitás jegyében „utazó” nyúlánk-nő tökéletesre sikerült.

Biztos nincs összefüggés, hogy az óta menesztették a magyar igazgatót ;)

magyar igazgató írta...

kösz szépen seggfej

Miklós Felvidéki írta...

szia Olivér