Made In Hungária

Mindenki tud egy-két olyan bandát akik sebet ütnek amúgy tökéletes zenei izlésének pajzsain. Hiába hallgat az ember kúl, menő vagy ismeretlen ámde zseniális bandákat a múlttól napjainkig, ha ott van az a pár bizonyitékul, hogy a zene az csak zene és akár Yonderboi akár Balázs Pali, mind ugyanazér készül. Nemhinném hogy van aki ne szégyelné zenehallgatási időszakainak legalább egy szakaszát,amikor úgymond "eltévedt".
Az én gyengepontom a Hungária. Igaz már nem igazán hallgatom ezt a féjk magor rakendrólt de azért a varázsa még ma is megvan ha megcsapja fülem pár jó számuk mint a Randi Andi, Eszelős szerelem vagy a Dzsungel rakk. És pár originál Vinyl lemezem is van tőlük.
Nem is volt kérdés hogy megnézem e a magyar Jerry Lee Lewis (A KURVA ÉLETBE, NEM!) életéről szóló filmet. A rendező korábbi munkái meg a musical műfaj már megadta kellő löketet, tudtam mire számítsak. De talán ezért sem csalódtam. A film eleji Cikimiki reklámot és a végét leszámítva(tehát a részeket ahol maga Fenyő Mikós szerepel) egész tűrhető mozi. Igaz van benne buta szocializmus-kritika és ilyen tinilav is de legalább nem (mindíg) idétlen a dalbetétek elhelyezése, és még nevet is néha az ember ami ilyen "úristen" hisz magyar filmen nem nevettem 10 éve (kamu mert a nyomozó kurvajó volt). Az alakítások nem vészesek, még Fenyő Iván is helyén van, nem mondom kicsit hiányoltam Csányi Sándort, hamár magyar film (hazudok). Rajongók ezrei sikolthattak fel zsöllyéikben az "élő legenda" Egri Péter miszteri geng frontemberének masszív mellékszereplésétől ami kb úgy illeszkedett a sztoriba mint egy tégladarab a a homokvárba, (Puskás Peti jól ripacskodta a nörd komcsi roksztárt). Elhangzott pár jó és pár kötlezőnek vélt nóta, a színészek énekeltek és Miki csak a stáblista alatt gyújtott rá a címadó förtelemre (eközben kopaszodó zsoldosjampik táncoltak a szinpadon, háttérben kínosan nagy sláger rádió logóval).



Gyengepontok ide vagy oda nézhető volt, hozta a hangulatot, és a francba is, megtelt a Corvin legnagyobb terme szerda este!

7 megjegyzés:

LM írta...

Mikikám, a Corvin termei szerda esténként szoktak csak igazán megtelni (ócsó nap!)

a Hungárián meg mit szégyellsz?
a filmet nem láttam, bár kíváncsi vagyok rá, bírom a retrós cuccokat, pláne ezt a fajta világot (amilyen pl. a Csinibabában is volt) de látatlanban sem hiányolom belőle Csányi Sányit, kell a f..nak:)

na mindegy, majd megnézem ezt a filmet majd egyszer ha lesz videóm.

Névtelen írta...

a nyomozó tényleg jó film, tetszett.
csányi sanyi viszont nem tud szart se.

Miklós Felvidéki írta...

Csányi elmegy de amúgyis csak viccből mondtam az ő nevét gyermekeim.

Faust írta...

"csányi sanyi viszont nem tud szart se."

Ugyeugyeugye. Hiába titkolod, ő a kedvenc színészed, minden idők legzseniálisabb magyar karakterszínésze! Ja bocs, nem...amúgy Gesztesi benne van? Nélküle nincs magyar film! Sajnos...Hungárián meg nincs mit szégyellni. Tervezem a film megtekintését a moziban, remélhetőleg összejön.

Miklós Felvidéki írta...

No Gesztesi for you in this movie buddy...

LM írta...

ennek a filmnek a plakátján az egyik lánynak olyan szépnek tűnt a lába, hogy már csak amiatt is többször ránéztem (a plakátra). másrészről viszont a színei is tetszettek (a plakátnak). nincs különösebb bajom Csányival, Gesztesi inkább a szinkronokban fáraszt, minden melák rajzfilmhősnek ő a hangja, és mindig ugyanazt a shrekes bumfordi cuki bambát nyomja... nincs gáz ezekkel a színészekkel, csak azzal, hogy sokat vannak nyomva és uncsi lesz az, hogy folyton őket látjuk, halljuk

Cserkuti írta...

Jó kis poszt. :))

Engem legjobban Fenyőiván lepett meg a filmben. Most láttam először nem iszonyat rossznak. Persze azt az egyetlen karaktert formálja, amit el lehet vele játszatni, de volt már, hogy ez sem jött össze.