6 betű

A MOME 2 féléve sem telt tétlenül. Elkészítettem első animációs rövidfilmemet, frém báj frém rajzolva ami majnem 500 lap bepiszkítását eredményezte. A feladat egy olyan minimum 50 sec hosszú kartún kétrehozása volt amiben vágás helyett átalakulásokat "morfolódásokat" alkalmazunk. Ez a megoldás ugyanakkor nem csak a klasszikus vágást kivánta helyettesíteni, az elkészítendő filmeknek történetmesélés helyett érzelmeket álmokat gondolatokat kellett megragadniuk a metamorfózis sokszínű eszközével bla bla bla...
Mindenesetre nekem ez nem sikerült, mármint ami a érzelmes cuccot illeti, amúgy meg igen sőt talán van pofám és azt mondom elsőnek egész jó kis szar lett.
A Témavezető tanár Richly Zsolt volt.

Az animálás során a storyboardhoz nagyjából, végig hű voltam leszámítva, hogy egy morfot elhagytam idő és érdeklődés hiánya miatt, a záróképsor pedig némi improvizáció eredménye képp lett olyan amilyen.
A főszereplő stílusában kicsit elüt attól amit egy ilyen animációtól várnánk de szerintem működött.

A film elkészítésének igazi nehézségeit a Toonzal való megbirkózás, valamint a Premierrel való újabb harcok jelentették, na meg a be-hangeffektezés melyhez nem túl sokat értek de azért érdekes vol elsőre ennyi minennel foglalkozni egyszerre, iyen kevés hozzáértéssel. Egy hónapunk volt rá nézzétekegészséggel (klikk a képre)



Ez pedig egy jóval gyengébb mozgatási feladat de azé ez se olyan szar, meg benne van Olivér és Viki is mint szereplők.

Na hát akkor hamarosan posztolok valamit.itt a nyár szóval nagy baj má nem lehet;)

10 megjegyzés:

Faust írta...

"Bele sem merek gondolni hogy ezzel mennyi munka lehetett...fogadd ősznte gratulációmat! :) " amint az írtam jútyúbon. Azóta nem jutott eszembe magvasabb gondolat, de nem is baj, az enimésön önmagáért beszél.

zfritz írta...

Nekem nagyon bejön, mert én meg bele tudok gondolni ráadásul, hogy mennyi munka egy ilyen, szóval gratula a kitartásért, végigrajzolásért !
Még sok ilyet hejjj !

Szabó Jenő írta...

6 betű: SZUPER

Haránt Artúr írta...

ez nagyon klassz, már háromszor megnéztem. az animáció és az ötlet egyaránt (monnyuk én nem vagyok szakértő, de sztem nagyon frankó).

ami különösen teccett, hogy a hangok is igényesen lettek alávágva (gondolom azok keresgélése és összegyűjtése is beletelt némi időbe)

az épületek összeomlása és a vulkán hangja valami más hang eredetileg?

Miklós Felvidéki írta...

Valójában minden más hang mint ami. Mert a szemüvegtörlés szél susogásból van, a vulkán egy rajkéta becsapódás, a fejvakarás egy géppuska részlet, az épületek összeomlása hegyomlás és földrengés szóval az majnem eredetileg is az a hang. De egy este alatt összeszedtem a hangot, van egy iylen sound fx dvd-m amin minden hang van még egy csomóféle fing is.

Kösz a kommenteket;)

Csacso írta...

Jók lettek, tetszenek! Grat!
Premierrel csináltad az átmeneteket, amit utána kézzel kicsit még javítgattál?
Toonz az melyik folyamat?

busoka írta...

ez nagyon jó kis filmecske lett, gratula!

Miklós Felvidéki írta...

Nem, az átváltozások kézirajzban vannak meg, az egész film frém báj frém meg van rajzolva. A toonz csak a hang alávágásra lett használva meg abból exportáltam ki a dvd filet.nem is tudom hogy lehetne ilyen átlakulásra Premiert használni az nem erre való. A Toonz pedig a rajzok összefűzésére szinezésére meg ilyenekre való.

Kösz mindenesetre!

Csacso írta...

Köszi a választ!
Arra gondoltam, hogy minden videó szerkesztő tud, két kép között átúsztatni. De azt himi-humisan szem becsapósan, nem morf jelleggel –ezért kelhet azt kiigazítani. De rámutattál ez nem így készült.

régner viki írta...

na végre én is méltó helyemre kerültem.
(fasza gyerek vagy mikikém,de ezt már megbeszéltük,úgyhogy nem fényezlek)