It's a bird! It's a plane! No it's OBAMA!!!!!


Mindenki tudhassa, hogy az USA új elnöke, Barack Obama rendkívüli népszerűségnek örvend, azt is tudjuk, hogy nagy Conan képregény rajongó. De nem csak ő rajong a képregényekért, hanem azok is érte. Összegyüjtöttem pár érdekes darabot az Obamás képregények, képregényes kiadványok közül, és ezeket csoportokra osztottam a elfogadhatótól az elborult kategóriáig.


Elfogadható végülis, hogy mint friss közéleti figurát, az új elnököt címlapokra teszik, s egy-két politikai jellegű képregényt írnak róla, vagy bele kerül ilyenekbe, ez kb oylan mint a politikai karikatúrák annak idején. ( Az első rajz még a HVG-címlapján is volt a választások alatt)

Nem mondom kicsit furcsa azonban amikor már szuperhősök oldalán tűnik fel, vagy épp velük együtt gyapja a létező és nemlétező szuper vagy valóságos gonoszokat.
Egy fokkal azért királyabb de ugyanakkor betegebb amikor behozzuk a tress műfajt is a dologba, egy kis rasszizmussal megfűszerezve.

Viszont amikor a kiskutya meg az asszony is saját sorozatot kap az már botrány.

5 megjegyzés:

Peter Tikos írta...

Tök lényegtelen, de nem HVG volt, hanem Heti Válasz :)

Miklós Felvidéki írta...

Ja monnyuk rtényleg a HVG az nem nyom iylesmiket, inkább montázsol. Kösz

LM írta...

jó kis borítógyűjtemény.
szerintem a naiv báj kategória, ahogy Obama a sárkányfejű fickóval bratyizik, aztán leöklözi a másik O-t, a háttérben meg ott örül a zöld manó, mint valami napközis gyerek:)

de a kiskutyu képregény valóban túlzás: miről szólhatnak a sztorik? hogy milyen terhelő bizonyítékokat ás(h) elő a Fehér Ház mögötti gyep alól..?

benya11 írta...

Jó kis cikk, ezek nagyrészét még nem is láttam. Az utolsó kettő már tényleg eléggé túlzás... :)

Ron írta...

Hát ez óriási!