Miket is vettem a Börzén-A teljes Nextwave

Megvettem a teljes Nextwave sorozatot. Ez a 12 részes képregény egyszerűen tökéletes és éppen ezért meg kellett vennem. A Nextwave egy korábban is ismert b kategóriás Marvel hősökből verbuvált csapat.

(balról jobbra)
Elsa Bloodstone. Róla azt illik tudni, hogy a Marvel akkor indított vele vámpíros képregényt amikor a Buffy nagyon futott a Darkhorse comicsnál. Igen Elsa csak egy Buffy másolatként kezdte pályáját, szőke hajjal (csak, hogy még szánalmasabb legyen).
Monica Rambeau/Valahanyadik Captain Marvel, egy ideig a Bosszú Angyalainak vezetője volt, de mikor is? Erre már senki sem emlékszik, mindenesetre az itthoni oldszkúl Csodálatos Pókemberben még szerepelt is egy kicsit.
Aaron Stack/Machine man egy be nem futott Kirby képregény karaktere anno Mr. Machine volt a neve, ami méginkább indokolja az itt kibontott embergyűlöletét.
Dirk Anger a sorozathoz készült Clint Eastwoodosított Nick Fury paródia, a H.A.T.E. feje
Tabitha Smith/Melt Down valaha az X-menben szerepelt de ki emlékszik már arra.
The Captain/Captain ****** Szintén a sorozathoz kitalált figura, a szerző szerint minden értelmetlen Kapitány megnevezésű képregényhőst szimbolizál, ugyanakkor minden valamirevaló olvasó beláthatja, hogy sokkal menőbb náluk.

A sorozat 2 részes történetekből áll és bár a 12 részen átvonul egy fő sztori, akkor is élvezhető a cucc ha csak egy kis epizódot ragadunk ki. Egy azok közül a ritkaságok közül amik számítanak manapság a Marvel kiadványok között.

Altesti poénok nem maradnak el

Nemcsak a sztori (Warren Ellis) de a rajz (Stuart Immonen) is tökéletes! Amúgy Immonen munkáját dicséri az utóbbi hónapokban megjelent 2 Csodálatos Pókember magazin, meg persze az elkövetkezendő hónapokban megjelenő részek.
A fenti részlethez hasonló flashbackek teljesen általánosak a Nextwave világában.

Megérdemelne még egy évfolyamot, persze csak ezzel az alkotó gárdával!

Hamarosan írok még a további szerzeményimről ;)

5 megjegyzés:

Csepella Olivér, a pék írta...

NEXTWAVE rulez!

márk írta...

nagyon szar képregényeket vásároltál össze, SZÉGYELD MAGADAT

Miklós Felvidéki írta...

Márk drogok hatása alatt van ne figyeljetek rá

márk írta...

S A T A N S E X

Ron írta...

Immonen rohadt jó rajzoló, Ellis meg rohadt jó író. Értelemszerűen a Nextwave egy rohadt jó képregény! Remélem a CSP közönsége is túléli Immonent, és kijön az összes általa rajzolt szám!