TANK GIRL meg HELLBOY

Nemrég jártam az "új" Trillian képregényboltban ami immáron elköltözött régi helyéről a Blahához (Rákóczi center...ilyesmi). No és miközben nézelődtem, leltem rá valamire amit már régóta kerestem, azaz Jamie Hewlett Tankgirl képregényének egy utánnyomott példányára. A boltban sok kötetnyi volt belőle de nekem csak az első kellett mert Roger Sabin "Comics, Comix and Graphic Novels" c. könyvében olvastam erről és láttam képeket amik eléggé meggyőztek, hogy a későbbi Gorillazos Dzsémi, már kezdetben milyen jól bánt a ceruzával...vagy mi, ha nem is stilizálta figuráit annyira mint ahogy azt később megszokhattuk tőle. Mutatok pár képet hátha meggyőz titeket.




Ezenkívül megjelent a Hellboy új minisorozata "Darkness calls" címmel. A hír azonban, hogy ezt nem Mike Mignola rajzolja (csak írja + borítórajz) senkit se lombozzon le hisz Duncan Fegredo kapta a feladatot aki bár kicsit túlságosan is próbál hasonulni elődjéhez mégis egyéni ropogós stílusával viszi a képregényt, és igen van olyan jó mint az eredeti, csak más. Amúgy Fegredo Pókembert és pl Jay és Némabob képregényt is rajzolt, bár gondolom a képeket nézve ez nem újdonság...



Ja meg az is faja, hogy az e havi Hihetetlen Pókemberben kapott pár oldalt az öreg John Romita is. Nálam nagy kedvenc ő, jó pár képregénye megvan még a hatvanas évek pókembereiből fekete-fehér utánnyomás formájában. Ez olyannyira jó dolog, hogy el is feledteti velemi miket művel a következő oldalakon David Finch (annyira szar...még a borítónál is rosszabb)Namindegy íme valami az öregtől!

2 megjegyzés:

juhaszmark írta...

"ropogós stílus"? kitôl hallottad te ezt a hülyeséget? :D

Miklós Felvidéki írta...

.i.