Törés-Disturbia-Simpson család-Vigyázz, Kész, Szörf!

Mielőtt belekezdenék mélyenszántó filmkritikai elemzésembe hangot adnék annak a sajnálatos igazságak amit Márktól hallottam, és ami szerint az általunk látott 2 magyar filmelőzetesből 2 pocsék filmet sejtet. A KisVuk animációja a tréler alapján rosszabb mint a legkorábbi ilyenféle próbálkozások, és amit humorból kínál a gyerekeknek az még egy légyfingnak se elég. a Zuhanórepülés vagy mittoménmi egyértelmű tucatfilm lesz, annyi a különbség, hogy ilyeneket eddíg nemigen csináltak a magyarok, talán tudták, hogy gáz, de nembaj amerika+ egy kis magyar valóság pár fegyver, egy orosz maffiózó és mehet a menet.
Nade amiről most szó lessz:

A Törés
Érdekes jól megírt, jó szereposztású film. Ryan Gosling hanyag vilelkedése teljesen életszerű, Anthony Hopkins is jó, bár ő maradt a Hannibali receptnél. Ami igazán új számomra Hollywoodtól az az okosan megírt párbeszéd de ez itt is van szóval minden rendben, még meg fogjuk nézni később úgy érzem.
A trailer csalóka az alapján nem érdemes dönteni.


Disturbia
Nos az alap, hogy én mindentől beszarok,ami ijesztőbb egy macskánál, persze ez még nem azt jelenti, hogy valami tényleg rémítő, egyszerűen én vagyok idegbajos. Ez esetben is ugyanis valójában ebben a filmben nincs igazi hátborzongató jelenet. Az alap ötlet elvileg Hickok koppintás, ennek még utána nézek bár már tuti nem e film kapcsán. A legidegesítőbb az, hogy adott egy tini színész aki mindíg perverz kölyköt játszik, végül övé lesz a nő akit lászólag nem zavar, hogy a pasijának csorog a nyála, ha csak hátat fordít neki. EZ monnyuk oké mert sok pénzér mindenre kapható az ember, de vajon mikor jönnek rá a rendezők vagy producerek vagy nemtudom kik, hogy ezzel nem tud azonosulni egy átlag kamasz, csak esetleg egy csimpánz. Én magam akartam volna a szereplők közé lőni csak, hogy az már egy pisztoly reklám lett volna, és már így is oylan lett ez a mozi mint valami forma egyes mérkőzés ahol mindenki fel van cimkézve ez esetben: PSP, XBOX, Ipod, meg MacBook Pro talán, stb...
Ennyit erről esetleg letorrentelheted a unatkozol de nem ér annyit, hogyjegyet vegyél rá.
A szereposztást nem boncolgatom, egy ilyen gagyisághoz épp jó. Kivéve a kiscsajt neki csak a segge alakított, a melle már nem.Simpson család
Ez végülis egy hosszú epizód volt, semmiel sem sikerült jobbra mint a sorozat, de mivel rosszabbra sem ezét jó lett. Annak ellenére, hogy azt mondták 2d-s lesz átütött, hogy kb az egész számítógéppel volt megcsinálva, és még csak nem is nagyon rejtegették a szomorú igazságot, hogy átvertek! Persze ez mind nem érdekes. A Film jó, a poénok jók, a szinkron is király, szóval ez megéri a mozijegy árát.
Ha még nem láttad az előzetest akkor ne nézd meg mert sok vicces részt lelőnek benne.


Vigyázz, Kész, Szörf!
A Sonytól még nem láttam 3d-s animációs filmet, de remélem még fogok. Annak ellenére hogy az alap ötlet (hála istennek) egy képtelen marhaság, az egész olyan jól van összerakva, hogy az ember csak tapsikol. Nagyon szép az animációs része, a dialógusok pedíg itt is kidolgozottak. Bár a fordulatok egyértelműen kiszámíthatóak és van pár vicc a piciknek is, ez nem zavaró annyira. Mongyuk pár Beach Boys szám lehetett volna, hogy necsak a Green Day zenéljen minden mesefilmben.


További kellemes nyár végét.