DYLAN DOG for president!

Hogy ki az a Dylan Dog? Dylan Dog egy olasz nemzetiségű képregénysorozat a Bonelli comics kiadótól, ami egy paranormális nyomozóról szól aki mindenféle vámpírokkal, ufókkal és gyilkos démonokkal verekszik meg, közben szekszis nőkkel enyeleg (mindíg mással). Hogy ez miért jó? Már a kérdés is nevetséges! A Képregény címadó karakterét Rupert Everettről, egy britt színészről mintázta alkotója, a sorozatot azonban a 80-as évek óta többen is rajzolták. Később Dylan társat kapott Groucho Marx személyében, aki gyakorlatilag egy a 70-es években elhunyt amerikai komédia színész. Ez persze teljesen értelmetlennek tűnik számomra mégis ha bele nézünk a Boneli képregények összevissza lopott világába, valahogy még a sírjából kicsórt karakter is befér a képbe. Minden esetre megdöbbentő, hogy milyen jó rajzolók csinálják Olaszországban ezeket a fantasztikus marhaságokat (pl: Dampyr is). Mongyuk az én példányaimnak sajnos a borítói gyengébbek, nade sebaj. Az ilyesmi Olasz kiadványok kis kötetekben jöttek/jönnek (?) ki, fekete-fehérek, képi elrendezésük az ötvenes évek amerikai képregényeit idézi.




Itt van pár borító, köztük a legérdekesebb az talán az első

A Sorozat egy része Az amerikai Dark Horse keze alatt került tengeren túlon piacra, ennek a kiadásnak a borítóit, vicces de maga Mike Mignola készítette.

3 megjegyzés:

maryjane írta...

szereted az x-aktákat?

Miklós Felvidéki írta...

Nem mert sosem derül ki semmi.

DYD-666 írta...

Kedves Felvidéki Miklós!

Ismered te egyáltalán Dylan Dog-ot?
Akkor nem írnál olyan pontatlanságokat, hogy Dylan Dog később segítőtársat is kapott.
Groucho, a segéd ugyanis már az első eredeti képregényben benne volt. (Na melyik is volt az pontosan?)
Belinkelni a német kiadások borítóit, hogy a látogató onnan bogarássza ki az első borítót (mert közte van, csak épp a németek nem az eredeti sorrendben adták ki az epizódokat), az azért bulvárszínvonal. (A helyesírási hibákat most nem említem...)

De azt nagyra értékelem, hogy egyáltalán elérte az ingerküszöbödet (ingerküszöbötöket) egy olyan jelentőségű képregény, mint ez és poszt született róla.

Kérlek, a legközelebbi posztjaidnál menj utána részletesebben a dolgoknak.
És használj valamilyen helyesírás-ellenőrző eszközt.
Mert az olvasók mindkettőt megérdemlik.